Deutsch
Greek
Englische

3. Herakles cover

3. Herakles

(γερμανική γλώσσα)

διαθέσιμο και στα αγγλικά και γαλλικά

 

 

 

 

 

 

 

  • Παρουσίαση
  • Λεπτομέρειες
  • Κείμενο
  • Περιεχόμενα
  • Γράψτε κριτική

Ολόκληρη η θαυμαστή ιστορία του μεγάλου ήρωα που στάλθηκε απ' τον Δία στη γη για να ενώσει τους αντιμαχόμενους Έλληνες. Μια ιστορία γεμάτη υπεράνθρωπα κατορθώματα και σκληρά χτυπήματα της μοίρας που αντιμετωπίστηκαν με θάρρος. Μια ζωή που του χάρισε αγάπη και θαυμασμό απ' τους ανθρώπους τόσο όσο δεν απολάμβαναν ούτε οι ίδιοι οι θεοί, και τον οδήγησε στην αθανασία.

 

Ο Ηρακλής αυτού του βιβλίου δεν είναι απλώς ο ήρωας του οποίου οι δώδεκα άθλοι τον έκαναν να κερδίσει για πάντα μια θέση στη συνείδηση του δυτικού πολιτισμού, αλλά και ο υπερασπιστής των φτωχών και αδυνάτων, ο εχθρός των τυράννων που κέρδισε την αγάπη και τον σεβασμό της δικής του και των μελλοντικών γενεών.

3. Herakles

(γερμανική γλώσσα)

 

Κείμενο: Μενέλαος Στεφανίδης
Με 31 σχέδια του Γιάννη Στεφανίδη
Μετάφραση: Christina Tell
256 σελίδες, μαλακό εξώφυλλο, σχήμα τσέπης 16,5 x 11,5 εκ.

Ηλικίες: από 12 και πάνω

ISBN-10: 9604250728, ISBN-13: 9789604250721

 

Απόσπασμα από το μεταφρασμένο στα γερμανικά κείμενο του βιβλίου

 

ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ

 

Εκείνα τα χρόνια ζούσε στα δάση της Νεµέας ένα τροµερό και πελώριο λιοντάρι που ήταν ο φόβος και ο τρόµος όλης της περιοχής. Είχε τη δύναµη δέκα λιονταριών και το δέρµα του ήταν τόσο σκληρό που δεν το περνούσε ούτε βέλος, ούτε κοντάρι, ούτε ακόµα το κοφτερότερο σπαθί. Το λιοντάρι αυτό ήταν γέννηµα του τροµερού Τυφώνα, του τέρατος που πάλεψε µε τον ίδιο τον Δία, και της Έχιδνας, ένα άλλο φοβερό τέρας, που ήταν από τη µέση κι απάνω γυναίκα κι από τη µέση και κάτω φίδι. Αδέρφια του λιονταριού της Νεµέας ήταν η Λερναία Ύδρα, ο Κέρβερος, η Χίµαιρα, η Σφίγγα και άλλα τροµερά τέρατα που ούτε και οι θεοί τολµούσαν να µετρηθούν µαζί τους.

 

Αυτό το φοβερό και τερατώδικο λιοντάρι είδε στον ύπνο του ο Ευρυσθέας κι έβγαλε µια τόσο τροµαγµένη φωνή, που έτρεξαν όλοι να δουν τι έπαθε πάλι ο «µεγάλος» βασιλιάς τους.

 

Μόλις όµως ο Ευρυσθέας κατάλαβε πως ήταν όνειρο, πήρε θάρρος και σε λίγο ένα πονηρό χαµόγελο ζωγραφίστηκε στο πρόσωπό του. Τώρα ήξερε πού θα έστελνε τον Ηρακλή, για να µην ξαναγυρίσει πίσω.

 

Κι αµέσως, µε µια φωνή που έµοιαζε πιο πολύ µε φωνή γριάς στρίγγλας, άρχισε να φωνάζει, όχι βέβαια τον Ηρακλή αλλά τον κήρυκά του, τον Κοπρέα. Και φώναζε και ξαναφώναζε γιατί αργεί, και όταν στο τέλος βρέθηκε ο κήρυκας και ήρθε µπροστά του, του είπε να τρέξει αµέσως στον Ηρακλή για να του µεταφέρει τη διαταγή του που ήταν: να πάει να σκοτώσει το λιοντάρι της Νεµέας.

 

Ο Κοπρέας, που εδώ χρειάζεται να πούµε πως τ’ όνοµά του βγαίνει από τη λέξη κοπριά και θα πει κοπρίτης, έτρεξε στον Ηρακλή γεµάτος περηφάνια. Δεν ήταν δα και µικρό πράγµα να προστάζει έναν τέτοιον ήρωα!

 

Ο Ηρακλής, σαν πήρε τη διαταγή, δεν ήξερε για τι λιοντάρι πρόκειται και ήταν σίγουρος πως θα το σκότωνε εύκολα. Φορτώθηκε λοιπόν το ρόπαλο, µε το οποίο είχε σκοτώσει το λιοντάρι του Κιθαιρώνα, κρέµασε στον ώµο του το τόξο του και τη φαρέτρα µε τα βέλη και ξεκίνησε για τα βουνά της Νεµέας.

 

Κοντά στις Κλεωνές συνάντησε ένα φτωχό άνθρωπο που τον λέγανε Μόλορχο. Ήταν έξω απ’ το καλύβι του κι ετοιµαζόταν να προσφέρει θυσία. Ο Ηρακλής, αφού τον χαιρέτησε, τον ρώτησε για ποιο θεό ετοιµάζει τη θυσία κι εκείνος του απάντησε:

 

– Για τον Σωτήρα Δία. Θέλω να τον ευχαριστήσω που ως τώρα το λιοντάρι της Νεµέας δεν ήρθε καθόλου κοντά στην καλύβα µου.


Απόσπασμα από το μεταφρασμένο στα γερμανικά κείμενο του βιβλίου "Herakles" του Μενέλαου Στεφανίδη
Copyright © Δημήτρης Μ. Στεφανίδης. Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναπαραγωγή του αποσπάσματος αυτού χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.


 

EIN HEROS WIRD GEBOREN

Die Geschichte von der Geburt des Herakles - Die Jugend des Heros - Herakles am Scheideweg - Der Krieg gegen Orchomenos - Der Wahnsinn des Herakles

 

DIE ZWÖLF ARBEITEN

Im Dienst des Eurystheus - Die erste Arbeit: Der Löwe von Nemea - Die zweite Arbeit: Die Hydra von Lerna - Die dritte Arbeit: Die Vögel vom Stymphalossee - Die vierte Arbeit: Der Eber von Erymanthos - Die fünfte Arbeit: Die Hindin von Keryneia - Die sechste Arbeit: Die Ställe des Augeias - Die siebente Arbeit: Der Stier von Kreta - Die achte Arbeit: Die Rosse des Diomedes - Die neunte Arbeit: Der Gürtel der Hippolyte - Die zehnte Arbeit: Die Rinder des Geryones - Die elfte Arbeit: Die Äpfel der Hesperiden - Die zwölfte Arbeit: Kerberos

 

DAS IRDISCHE ENDE

Herakles besiegt den Tod - Herakles freit um Iole - Iphitos - Herakles im Dienst der Omphale - Die Kerkopen - Herakles kämpft um Deianeira - Die Eroberung Trojas - Der Kampf mit den Giganten - Die Rache des Nessos - Die Apotheose des Herakles

 

WER IST DER WAHRE HERAKLES?

ποια είναι η γνώμη σας;

 

όνομα ή/και e-mail:

 

διεύθυνση (πόλη/χώρα):